04/11/2023

In Memoriam

Het met droefenis dat we u het overlijden van collega Guido Van Hoof melden.
Guido was een vooraanstaand lid van KBC Zanzibar en een zeer gewaardeerd lid van ons scheidsrechterskorps bij de Belgische biljartbond.

Wie wil condoleren kan dat via deze link:
https://www.pues.be/condoleren-rouwbrieven/guido-van-hoof


03/09/2022

Examen Nationaal Scheidsrechter

Voorzitter Arbitrage KBBB-FRBB Robert Monnissen kon vandaag drie nieuwe collega’s verwelkomen in ons Nationaal arbitragekorps.
Geslaagd in het examen van Nationaal Scheidsrechter : Peter Thomas, André Boland en Michel Vinck.
Proficiat en welkom in ons TEAM.


20/03/2022

In Memoriam

Het is onze trieste plicht U het overlijden te melden van Omer Gorleer.

Omer heeft op de ochtend van 20 maart 2022 na een lang gevecht tegen zijn ziekte ons verlaten. Hij heeft zo lang hij kon gevochten maar moest uiteindelijk zijn gevecht staken wegens een hartstilstand.

Omer was een zeer gedreven en gepassioneerd biljartliefhebber. Speler en Nationaal scheidsrechter in hart en nieren. Zijn biljart was zijn passie. In een gesprek zei hij een paar weken terug nog dat hij zo snel mogelijk weer wou beginnen trainen voor volgend seizoen, zo gedreven was hij in zijn leven voor het biljart.


Vanwege de Nationale Arbitrage Commissie willen wij Anita en dochter Evy, zijn broers en zussen, en alle nabestaanden en vrienden van Omer, onze oprechte deelneming betuigen en strekte bij het afscheid van man, vader en vriend Omer.

Wie Omer een laatste groet wil brengen of wil condoleren kan dit best via:
https://www.condoleances.be/omergorleer

We zijn er zeker van dat Omer zijn vrouw Anita en dochter Evy deze morele steun zullen waarderen.

Het afscheid zal gebeuren op zaterdag 26 maart 2022 om 11:00 uur,
Aula Westlede – Lochristi
Smalle Heerweg 60
9080 Lochristi


01/01/2022

26/12/2021

In Memoriam

Met droefheid melden we het overlijden van Marleen Marien de echtgenote van Martin Spoormans.

Op 23 december is Marleen op 66 jarige leeftijd overleden in haar slaap bijgestaan door Martin en dochter Christel.
Het afscheid zal plaatsvinden in besloten kring op 30 dec 2021 en kan worden gevolgd via livestream via www.schillebeeckx.be

Condoleren doe je best via: https://schillebeeckx.be/rouwberichten/marleen-marien-23-12-2021
Oprechte deelneming en ingetogen groet aan Martin en Christel en alle familie en naasten bij het heengaan van deze fantastische vrouw die Marleen Marien is.


01/08/2021

5-Kegel

De nieuwe sportreglementen voor het 5K-spel voor het sportjaar 2021-2022 werd gepubliceerd op de website van Nationale Commissie 5K.

De Belgische 5K sportreglementen kan u hier vinden.

Opgelet : deze verschillen van de CEB en UMB. Voor het arbitreren van internationale wedstrijden gelden dus deze laatsten.


11/03/2021

In de pers


02/02/2021

In Memoriam

Wie in het biljartwereldje in België en dan in het bijzonder in Antwerpen, Frans Bastanie niet kende, heeft onder een steen geleefd. De getalenteerde biljarter en goede bekende van onder andere Raymond Ceulemans en Ludo Dielis en trouw lid van BC De Leug is op 95-jarige leeftijd overleden.

Weliswaar borg Mechelaar Bastanie een tweetal jaren geleden de keu op, maar dat had meer te maken met het opdoeken van zijn driebandenteam, dan met zijn gevorderde leeftijd. Frans was een fiere verschijning. Erg lucide en fysiek gezond. Hij was ook een zeer innemend man, die erg passioneel kon vertellen over het rijke Vlaamse biljartverleden, waarin hij zelf als biljarter, maar ook als KBBB-scheidsrechter een belangrijke rol speelde. Ook zijn betrokkenheid bij al wat speelde binnen de Antwerpse KBBB sectie zal worden gemist. Hij schopte het tot CEB-arbiter en dat bracht hem langs de tafel bij de grootste namen van de laatste vijf decennia. Met het overlijden van Frans verliezen we alweer een ‘pater billiardis’ die leefde en speelde voor onze sport.

Tekst Bart Van Reeth
Foto W.de Smet/BC De Leug